Art Journal
Back to All Events

Paletten på bokmässan!

  • Svenska mässan Mässans Gata/Korsvägen (map)

I Aftonbladets monter på bokmässan samtalar Palettens chefredaktörer Sinziana Ravini och Fredrik Svensk med Sven-Olov Wallenstein om hans nya bok Upplysningens estetik - nedslag i 1700-talet.

Köp boken endast 100kr exklusive frakt. Skicka din beställning till hej@paletten.net

Glöm inte ange namn och adress. Priset gäller året ut eller till vi sålt slut.

OBS Om du tecknar en ettårsprenumeration på Paletten får du boken gratis.

Prenumeration tecknar du här.

Upplysningens estetik samlar en serie artiklar publicerade i Paletten mellan 2011 och 2016. I centrum står fyra begrepp: estetik, den sköna konsten, kritik och historia. Tillsammans inringar dessa termer det fält på vilket den moderna konsten tar form, och det har trots otaliga förvandlingar förblivit bestämmande också för vår egen tid. Det estetiska tänkande som framträder under upplysningstiden är emellertid inte bara en upptäckt av ett nytt fält, utan också en utmaning mot tänkandet självt i alla dessa traditionella former. Att känna, uppleva och stå inför ett konstverk innebär också en omvandling av vad det innebär att tänka, en uppmaning till ett erfara det unika och enskilda, och till att sätta vår sensibilitet i spel på ett sätt som förvandlar oss själva.

Välkomna!