Art Journal
Back to All Events

Köp Upplysningens estetik av Sven-Olov Wallenstein


Köp Upplysningens estetik - nedslag i 1700-talet av Sven-Olov Wallenstein.

Endast 100kr exklusive frakt. Skicka din beställning till hej@paletten.net

Glöm inte ange namn och adress. Priset gäller året ut eller till vi sålt slut.

OBS Om du tecknar en ettårsprenumeration på Paletten får du boken gratis.

Prenumeration tecknar du här.

Om Upplysningens estetik

Upplysningens estetik samlar en serie artiklar publicerade i Paletten mellan 2011 och 2016. I centrum står fyra begrepp: estetik, den sköna konsten, kritik och historia. Tillsammans inringar dessa termer det fält på vilket den moderna konsten tar form, och det har trots otaliga förvandlingar förblivit bestämmande också för vår egen tid. Det estetiska tänkande som framträder under upplysningstiden är emellertid inte bara en upptäckt av ett nytt fält, utan också en utmaning mot tänkandet självt i alla dessa traditionella former. Att känna, uppleva och stå inför ett konstverk innebär också en omvandling av vad det innebär att tänka, en uppmaning till ett erfara det unika och enskilda, och till att sätta vår sensibilitet i spel på ett sätt som förvandlar oss själva.

Earlier Event: August 17
Samtidskonst och digitalisering
Later Event: September 27
Paletten på bokmässan!