Art Journal

KALENDERNy hemsida för Paletten
Oct
4
to Dec 7

Ny hemsida för Paletten

Paletten lanserar sin nya hemsida, där du bl.a. kan läsa utvalda bidrag och översättningar från tidskriften och lyssna till samtal från våra events. Jämte en översikt av utgivningen finns även material producerat specifikt för nätet, inte minst en sektion för digitaliserade bitar ur Palettenarkivet. Såsmåning kommer vi även att lägga upp konstkritik och redaktionella kommentarer samt konstprojekt direkt på hemsidan, där du också kan prenumerera, beställa enskilda nummer och skriva upp dig för att få nyhetsbrevet. 

View Event →
Mar
25
12:00 AM00:00

Through the Things We Make

På lördag talar Thomas Millroth på Göteborgs konsthall om 40-talets svenska kommunistiska konst, däribland konstnärskollektivet Folkdekors försök att upprätta ett nytt slags offentlighet. Presentationen utgår ifrån Millroths bidrag i senaste numret av Paletten och följs av ett samtal mellan Paletten och Millroth samt Åsa Norberg och Jennie Sundén, konstnärsduon som står bakom konsthallens nuvarande utställning, Through the Things We Make.

 

 

gk.jpg

Programpunkten pågår 14.30-16.00 och är en del av Göteborgs konsthalls fördjupande heldag om Norberg och Sundéns utställning. Dagen inleds redan 12.00 av Jennie Sundén, Åsa Norberg, Maria Hirvi-Ijäs och Pia Mauno.

Välkomna!

View Event →
RIOT. STRIKE. RIOT: Upplopp och release for Paletten.
Aug
8
7:00 PM19:00

RIOT. STRIKE. RIOT: Upplopp och release for Paletten.

Välkomna på mingel och release för nya numret av Paletten och en föreläsning med den amerikanske professorn, poeten och akivisten Joshua Clover.

Välkomna på mingel och release för nya numret av Paletten och en föreläsning med den amerikanske professorn, poeten och akivisten Joshua Clover.

Joshua Clover är aktuell med boken Riot Strike Riot på Verso och Paletten publicerar i sitt nya nummer en översättning av det avslutande kapitlet i denna bok. Clovers bok undersöker betingelserna för och konsekvenserna av den våg av upplopp som spridit sig över världen de senaste decennierna. Clover försöker reda ut förhållandet mellan kris och upplopp och frågar sig om upploppet i finanskapitalets kris kommer att inta samma plats som strejken under industrikapitalismen.

Föreläsningen följs av ett samtal mellan Clover, Johannes Björk (Paletten) och Geraldine Juárez (konstnär).

Utöver Clover innehåller Paletten #303-304 texter som undersöker förhållandet mellan konst, krig och terrorism; dessutom erbjuder numret en inblick i den japanska queera performancescenen och en längre text om den nyligen framlidna pionjären inom elektronmusik, Else-Marie Pade. I och med detta nummer avslutas också filosofen Sven-Olov Wallenstein sin serie Estetikens historia genom postscriptumet "Estetiken och arvet efter upplysningen".

View Event →